Nordic Energy Research och Nordic Innovation söker praktikanter för hösten 2019

Har du ett intresse för nordiskt samarbete? Är du samhällsintresserad och ute efter en meriterande praktik på en av två nordiska institutioner som realiserar det nordiska samarbetet inom innovations- och energisektorn? Som praktikant på Nordic Innovation eller Nordic Energy Research erbjuder vi en intressant och mångsidig arbetserfarenhet som inte kräver tidigare erfarenhet!

Om tjänsterna
Nordic Innovation är en nordisk export- och investeringsfrämjande organisation som finansierar tillväxt- och affärsinriktade innovationsprojekt. Vi har ett tätt samarbete med ledande nationella organisationer i den offentliga och privata sektorn och strävar till att öka samarbetet dem emellan.

Nordic Energy Research är en forskningsfinansierande organisation. Vi finansierar forskning av gemensamt nordiskt intresse i linje med Nordens klimat- och energimål och som ökar kunskap om hållbara energiformer samt stöder utvecklingen av nya och konkurrenskraftiga energilösningar.

Nu söker vi en ny kollega till vardera organisation, som är redo att hjälpa oss att förverkliga våra mål och visioner för det nordiska samarbetet inom respektive område. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med trevliga kollegor från hela Norden samt chansen att etablera ett nordiskt nätverk. Som praktikant hos Nordic Innovation eller Nordic Energy Research kommer du att få möjligheten att utöka din kunskap om det nordiska samarbetet och inblick i arbetslivet på en internationell organisation.

Vi söker dig som
Vi söker initiativtagande och samarbetsorienterade praktikanter, med goda kunskaper i åtminstone ett skandinaviskt språk (svenska, danska eller norska) samt engelska. Praktiken passar dig som har ett intresse för samhället och vill lära dig mer om innovations- eller energibranschen och det nordiska samarbetet. Vi kräver ingen tidigare erfarenhet men vi förutsätter att du kan arbeta självständigt och att du trivs i en internationell och dynamisk miljö. Vi söker i första hand högskolestuderande men alla ansökningar beaktas.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att baseras på din kompetens och erfarenhet men vi utgår förväntar att du kan hjälpa oss med att:
bistå våra rådgivare med att förverkliga våra aktuella program och projekt, t.ex. genom att planera och genomföra konferenser och övriga arrangemang i Norden och möjligtvis utanför Norden samt utvärdera och ta beslut om inkommande projektansökningar
bistå vår reception och administrationsavdelning med daglig drift så som posthantering och mötesbokningar
övriga ad hoc uppgifter så som planering och genomföring av interna möten, seminarier sociala evenemang
Ansökan

Din ansökan består av ditt CV och din fritt formulerade ansökan där det framkommer varför du är intresserad av att praktisera hos oss och vad du förväntar dig av praktiken. Uppge också vilken praktikplats du är intresserad av. Vi tar emot ansökningar på ett skandinaviskt språk eller engelska fram till 26. maj 2019 kl. 23.59.

ÖVRIG INFORMATION

Publicerat: 6. maj 2019
Startdatum: Den 15. augusti eller senast 09. september 2019
Omfattning: Heltid upptill 6 månader
Placering: Oslo, Norge
Lön: Praktikanterna mottar en praktiklön på 23 000 NOK per månad. I tillägg ingår vissa arbetsförmåner. Om du flyttar till Norge från utlandet står vi också för dina flygbiljetter till och från Oslo.

Nordic Innovation och Nordic Energy Research är två av Nordiska ministerrådets tolv institutioner. Institutionerna realiserar ministerrådets visioner inom deras respektive områden, i samarbete med både nationella och internationella aktörer. För mer information se www.nordicinnovation.org och www.nordicenergy.org.

Søk på stillingen